قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان است که برای موارد بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. اما برای داشتن قهوه با طعمی بی نظیر چکار باید کرد؟ مهم ترین نکته در داشتن قهوه ای با کیفیت، آسیاب کردن آن است. این کار در طعم و کیفیت قهوه موثر است. پس باید از مدل های مناسب برای این کار استفاده کرد. همچنین باید دقت کرد که این وسایل کاربردی در تنوع زیادی در بازار وجود دارند. پس اول باید بررسی کنید که محصولی که می خواهید مطابق نیاز شماست یا نه.اسیاب های قهوه با توجه به اینکه جزء تجهیزات قهوه به شمار می اید شامل نوع های مختلفی است.
گفتیم که این محصولات در تنوع بسیاری در بازار وجود دارند و مورد توجه کاربران قرار می گیرند. این نوع از تجهیزات به 3 دسته اصلی تقسیم می شوند که در اینجا با آن ها آشنا می شویم :
آسیاب قهوه خانگی
این مدل از آسیاب های خانگی به دو دسته آسیاب دستی و آسیاب برقی، دسته بندی می شوند.
آسیاب قهوه دستی
این مدل های دستی همانطور که از نامشان مشخص است، به صورت دستی و با کمک چرخاندن اهرم کار می کند. در صورتی که در طول روز مقدار کمی قهوه مصرف می کنید، مثلا 1 فنجان، بهتر است از این مدل استفاده کنید. حتی برای استفاده در محیط کار هم مناسب و کاربردی اند. نیاز به هزینه زیادی هم ندارند. اما کمی سرعت عمل را کم می کند.
از این اسیاب ها بیشتر برای قهوه های دمی استفاده میشود و لی مدل های با کیفیت ان برای قهوه های اسپرسو نیز کاربرد دارد.
از انجا که حجم اسیاب قهوه دستی زیاد نیست برای مصارف زیاد توصیه نمیشود و بهتر است از اسیاب های قهوه برقی استفاده شود.لذا از این اسیاب ها بیشتر برای مسافرت استفاده میشود که حجم و وزن کمی دارند که باعث سهولت جابه جایی میشوند.
آسیاب قهوه برقی
این مدل برقی برای تمامی محیط ها بکار می روند. اگر در خانه شما قهوه به مقدار زیادی مصرف می شود و یا کافی شاپ و مغازه قهوه فروشی دارید، می توانید این آسیاب را خریداری کنید. اگر بخواهید از آسیاب های دستی استفاده کنید باید مدت زمان زیادی از روز را صرف آسیاب کردن دانه ها کنید. برای کافی شاپ و فروشگاه، این دستگاه به شدت کاربردی است. چرا که باید دانه های قهوه سریع آسیاب شوند و قهوه به دست مشتریان برسد. پس با استفاده از این مدل سرعت کارتان را بالا ببرید.
این اسیاب ها هم مدل صنعتی دارند و هم مدل خانگی که بنا بر نیاز خود باید خریداری کنید.
آسیاب صنعتی و نیمه صنعتی
این نوع ، یک از مهم ترین تجهیزات فروشگاه های قهوه و کافی شاپ هاست. اندازه آن بزرگتر از آسیاب های خانگی است. و همانطور که مشخص است برای حجم بالایی از قهوه بکار می رود. خوشبختانه برند های متنوعی در زمینه ساخت این نوع از آسیاب ها فعالیت دارند. از بهترین برند ها می توان به فاما، ماهونیک، بیزرا، سیمونلی و … اشاره کرد.
نکات قبل از آسیاب کردن
قبل از اینکه بخواهید قهوه مورد نظر را پودر کنید، باید به نکاتی توجه و دقت کرد. این نکات شامل موارد زیر می باشند :
می دانید که پودر قهوه زود تر از دانه قهوه اصطلاحا بیات می شود. پس بهتر است تا کمی قبل از درست کردن قهوه، دانه قهوه را پودر کنید. پودر کردن این دانه ها مدت زمان زیادی قبل از درست کردن و دم کردن قهوه باعث می شود تا قهوه درست شده کیفیت کم تری داشته باشد. پس برای داشتن قهوه ای با کیفیت، لازم است تا از این محصول استفاده شود.
حتما بدانید که باید چگونه از چنین وسیله ای استفاده کنید تا با درجه مناسب قهوه مناسبی را تهیه شود.
باید بدانید که برای درست کردن قهوه به چه میزان قهوه نیاز دارید. درباره این مورد حتما مطالعاتی را انجام دهید. البته با تجربه هم می توان به این مقدار رسید.
درجه های آسیاب قهوه
این محصولات 7 درجه دارند که با انتخاب هر کدام می توان قهوه را با اندازه دلخواه درست کرد. البته نوع قهوه ساز هم در انتخاب درجه تاثیر گذار است. پس در هنگام خرید این محصول به این نکات توجه کنید. درجات آن ها به صورت زیر دسته بندی می شود :
خیلی درشت : این درجه برای آماده کردن قهوه برای قهوه های کلد برو و با استفاده از دستگاه قهوه ساز های دمی سرد استفاده می شود.
درشت : این درجه برای دم کردن و درست کردن قهوه در فرنچ پرس بکار می رود.
متوسط تا درشت : این درجه، قهوه را با اندازه متوسط مایل به درشت، درست می کند. همچنین بیش تر از این درجه برای درست کردن قهوه با دستگاه های کمکس و به طور کلی قهوه های دمی استفاده می شود.
متوسط : جزو استاندارد ترین درجه برای این کار است که در ساخت تمام قهوه های دمی استفاده می شود. می توان با این درجه، قهوه ای برای قهوه ساز دریپ پات تهیه کرد.
متوسط تا نرم : دانه های قهوه ای که با این درجه ریز می شوند، برای قهوه ساز های دمی آروپرس، وکیوم پات و دیگر مدل های قهوه ساز دمی بکار می رود. می توانید قیمت قهوه ساز دمی را با مراجعه به سایت بررسی کنید.
نرم : چنین قهوه هایی برای قهوه ساز های اسپرسو و موکاپات استفاده می شود.
خیلی نرم : این درجه، قهوه ای متناسب با قهوه های ترک و عربی تهیه می کند.