سایفون اساساً دارای چهار قسمت است که شامل محفظه های بالا و پایین، یک فیلتر و یک منبع گرما می باشد. آب به محفظه پایینی اضافه می شود تا با منبع گرما (هیتر یا پرتو هالوژن) گرم می شود. هنگامی که آب به اندازه کافی داغ شد، گازها هم شروع به خروج از آن می کنند و خلاء ایجاد می شود پس آب دم را به محفظه بالایی منتقل می کند، چون محفظه بالایی برای دم کردن قهوه استفاده می شود. پس از اتمام دم کردن، منبع گرما خاموش می شود که باعث خنک شدن هوا در محفظه پایین می شود. با این کار خلاء دیگری ایجاد می شود که قهوه را به محفظه پایین می کشد و قهوه آماده سرو است!
اگرچه ممکن است دم کردن قهوه با آن بسیار پیچیده و سخت به نظر برسد، اما در واقع آنقدرها هم سخت نیست. فقط باید با آن آشنا شوید پس شاید ایده خوبی باشد که قبل از شروع به دم کردن قهوه چند بار با سایفون خالی بازی کنید.
شاید از خودتان بپرسید چه چیز خاصی در قهوه سایفون وجود دارد؟ پس باید بگوییم که با سایفون قهوه، یک فنجان قهوه بسیار تمیز و روشن دریافت خواهید کرد که پس از اتمام آن هیچ اثری از تفاله قهوه در ته فنجان باقی نمی ماند.