“قهوه عربی” یک اصطلاح کلی است که به روش تهیه قهوه در بسیاری از کشور های عربی در سراسر خاورمیانه اشاره دارد. با این اوصاف، تنوع زیادی از مکانی به مکان دیگر وجود دارد، از جمله نحوه برشته شدن دانه های قهوه و طعم دهنده ها. قهوه عربی روی اجاق گاز در ظرف مخصوصی به نام دله تهیه می شود و در فنجانی ریز و کوچک و بدون دسته سرو می شود. اغلب طعم تلخ و قوی دارد که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. ممکن است از تفاوت آن با قهوه به سبک غربی شگفت زده شوید، اما پس از چند جرعه، این قهوه را برای همه مهمانان خود درست خواهید کرد.
دله، از ابزار اصلی دم آوری قهوه در روش تهیه قهوه عربی است که در کشور های حاشیه خلیج فارس قدمت چندین ساله دارد چرا که در کشور عربستان و سایر کشور های عربی قهوه از سال های بسیار دوری رواج داشت به همین خاطر به دله جوش عربی معروف شد. دله عربی ظرفی فلزی با دهانه دراز است که مخصوص دم کردن قهوه عربی ساخته شده است. برنج، مس و فولاد ضد زنگ مواد اولیه برای ساخت یک قهوه جوش عربی هستند. در مراسم، قهوه جوش عربی دالا می تواند نماد رفاه و خوشبختی باشد. در ادامه بیشتر کاربرد های دله بیان می شود. عموماً دله را بر روی آتش برای مدت طولانی قرار میدهند تا قهوه دم بیاید.
دله های موجود در بازار در چند مدل است که در نتیجه کار چندان تفاوتی نمیکند، دله بغدادی، دله هندی،رسلان از انواع غذاهای موجود در بازار به شمار میرود که عموماً تنها تفاوت آنها در وزن و ظاهر آن هاست،کیفیت قهوه همه این دله ها با هم یکسان است ولی قیمت آن ها با هم تفاوت فاحشی دارد.
قهوه جوش عربی چه کاربردهایی دارد؟
قهوه ساز عربی یک دیگ سنتی عربی است که صدها سال است برای دم کردن و سرو قهوا (گاهوا) که قهوه عربی یا قهوه خلیجی است که از طریق آیینی چند مرحله ای درست می شود، استفاده می شود. قهوه تلخی که به طور سنتی در اعیاد مانند عید فطر سرو می شود. از اهمیت این قهوه جوش برای کشور های عربی می توان به این مورد اشاره کرد که، قهوه جوش دله، که روی سکه 1 درهم نشان داده شده است، نمادی از مهمان نوازی، جزء ضروری از تاریخ فرهنگی متنوع امارات است.
مزایای استفاده از قهوه جوش عربی چیست؟
دهانه ریزش دله قهوه عربی به شکل منقاری دراز است که در انتهای آن هلالی شکل است. این ویژگی بارز قهوه جوش عربی دله است. این واقعیت که افراد حاضر می توانند قهوه را هنگام ریختن آن تماشا کنند، حس انتظار را تقویت می کند. به دلیل طراحی، قهوه خیلی سریعتر یخ می شود. در نتیجه، برخی از قهوهدان های سنتی کلاسیک عربی دارای یک دریچه فلزی هستند که دهانه آن را میپوشاند تا از ریختن قهوه به بیرون جلوگیری کند و آن را گرم نگه دارد.
طرز تهیه قهوه با دله عربی ؟
معمولاً برای تهیه قهوه با این روش از قهوه فوری کلاسیک صددرصد عربیکا و یا قهوه ترک استفاده میکنند.
برای چند ساعت بر روی حرارت قرار می گیرد تا عصاره گیری کامل انجام شود،قهوه به دست آمده دارای تلخی زیاد و به همراه کافئین بالا است.
معمولاً برای بهتر کردن طعم و مزه از دارچین زعفران گل و میخک و حتی کمی گلاب استفاده می شود تا تلخی آن را کاهش داد
میزان حجم سرو در این روش بسیار کم است و در حدود 10 میلی لیتر است.
آداب و رسوم در سرو این قهوه بسیار زیاد است و پیشنهاد میشود اگر قصد خوردن قهوه را در شهرهای جنوب ایران به خصوص استان خوزستان دارید حتما از آداب و رسوم نوشیدن قهوه اطلاعاتی کسب کنید.
در عروسی ها و مراسمات این مردم معمولاً قهوه ی دله سرو میشود و برای تهیه آن معمولاً از آتش هیزم استفاده میشود، قهوه به دست آمده دارای طعم فوق العاده ای می شود.
در ادامه ما یک روش تهیه قهوه دله را به شما معرفی می کنیم
مواد مورد نیاز برای دو نفر:
2 قاشق چای خوری سرپر پودر قهوه آسیاب شده ریز
میخک هل زنجبیل زعفران به مقدار لازم
خرما و انجیر و یا شکلات برای سر
آب به مقدار یک ایوان
قهوه با آب مخلوط کرده و داخل دله میریزیم و روی شعله قرار میدهیم.
بعد از حدود 10 دقیقه حرارت دادن کف یا خامهبر روی قهوه ایجاد میشود.
دله از روی حرارت برداشته و بعد از یک دقیقه زعفران و سایر طعم دهنده ها را اضافه می کنیم،
دوباره در روی حرارت قرار داده تا به آرامی قهوه دم بیاید و عطر طعم دهنده ها به آن اضافه شود.
قهوه آماده سرو است.
فروش دله قهوه
خرید دله قهوه
فروش اینترنتی دله قهوه
قیمت دله قهوه
دله قهوه عربی
دله قهوه:
به ظرف مسی و طلایی رنگ گفته میشود که برای دم اوری قهوه مخصوصاً در کشورهای عربی بسیار کاربرد دارد گفته می شود.
دله عربی در بعضی از کشورهای عربی به نماد و فرهنگ آن کشور گره خورده است. عموماً دله را بر روی آتش برای مدت طولانی قرار میدهند تا قهوه دم بیاید.
دله های موجود در بازار در چند مدل است که در نتیجه کار چندان تفاوتی نمیکند، دله بغدادی، دله هندی،رسلان از انواع غذاهای موجود در بازار به شمار میرود که عموماً تنها تفاوت آنها در وزن و ظاهر آن هاست،کیفیت قهوه همه این دله ها با هم یکسان است ولی قیمت آن ها با هم تفاوت فاحشی دارد.
معمولاً برای تهیه قهوه با این روش از قهوه فوری کلاسیک صددرصد عربیکا و یا قهوه ترک استفاده میکنند.
برای چند ساعت بر روی حرارت قرار می گیرد تا عصاره گیری کامل انجام شود،قهوه به دست آمده دارای تلخی زیاد و به همراه کافئین بالا است.
معمولاً برای بهتر کردن طعم و مزه از دارچین زعفران گل و میخک و حتی کمی گلاب استفاده می شود تا تلخی آن را کاهش داد
میزان حجم سرو در این روش بسیار کم است و در حدود ۱۰ میلی لیتر است.
آداب و رسوم در سرو این قهوه بسیار زیاد است و پیشنهاد میشود اگر قصد خوردن قهوه را در شهرهای جنوب ایران به خصوص استان خوزستان دارید حتما از آداب و رسوم نوشیدن قهوه اطلاعاتی کسب کنید.
در عروسی ها و مراسمات این مردم معمولاً قهوه ی دله سرو میشود و برای تهیه آن معمولاً از آتش هیزم استفاده میشود، قهوه به دست آمده دارای طعم فوق العاده ای می شود.
در ادامه ما یک روش تهیه قهوه دله را به شما معرفی می کنیم
مواد مورد نیاز برای دو نفر:
۲ قاشق چای خوری سرپر پودر قهوه آسیاب شده ریز
میخک هل زنجبیل زعفران به مقدار لازم
خرما و انجیر و یا شکلات برای سر
آب به مقدار یک ایوان
قهوه با آب مخلوط کرده و داخل دله میریزیم و روی شعله قرار میدهیم.
بعد از حدود ۱۰ دقیقه حرارت دادن کف یا خامهبر روی قهوه ایجاد میشود.
دله از روی حرارت برداشته و بعد از یک دقیقه زعفران و سایر طعم دهنده ها را اضافه می کنیم،
دوباره در روی حرارت قرار داده تا به آرامی قهوه دم بیاید و عطر طعم دهنده ها به آن اضافه شود.
قهوه آماده سرو است.
فروش دله قهوه در هرسایزی در فروشگاه اینترنتی کافی سل